6 Ekim 2016 Perşembe

Facebook Üzerinden Oyun Canlı Yayını Nasıl Yapılır ?

Facebook Üzerinden Oyun Canlı Yayını Nasıl Yapılır ?

Facebook yakın bir süre önce Facebook Live adı altında canlı yayın aracını kullanıcılarının hizmetine açtı. Facebook Live temel olarak bakıldığında mobil cihazlarınızın kamerasıyla çektiğiniz görüntüleri canlı olarak paylaşmanıza olanak tanıyor. Fakat bu canlı yayın aracı aslında  mobil cihazlarınızın haricinde de kolaylıkla kullanabiliyor ve bilgisayarınız üzerinden Facebook Live kullanarak oyunlarınızı canlı yayını yapabiliyorsunuz. Geçtiğimiz günler içinde Blizzard oyunlarının dahili Facebook canlı yayın özelliğini kullanarak nasıl çalıştığını sizlere detayları ile anlatmıştık. Blizzard oyunlarını oynuyor iseniz bir önceki  World of Warcraft, Starcraft 2 ve Overwatch Facebook Canlı Yayını Nasıl Yapılır ? Yazımızı okuyarak canlı yayınlarınızı kolayca yapabilirsiniz.

Bu yazımızda ise bilgisayarınız üzerinde çalışan herhangi bir oyununuzun canlı yayınını Facebook üzerine nasıl aktaracağınızı anlatacağız. Facebook uygulaması üzerinde oyun yayını yapma işi Blizzard oyunlarının canlı yayınını yapmaktan çok daha zor olsa da hazırladığımız rehberimizdeki adımları dikkatlice takip ederek çok fazla uğraşmadan kısa bir süre içerisinde canlı yayınınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Facebook uygulaması üzerinde oynadığınız oyunları canlı olarak yayınlamak için temel olarak 2 önemli araca ihtiyacınız var. Bunlardan ilk ve önemli olanı kendinize ait olan bir Facebook grubuna sahip olmanız gerekiyor; bunun nedeni Facebook Live ile yapacağınız oyun canlı yayınınızı sadece grup sayfanız üzerinden paylaşabilme imkanına sahip olmanız. Facebook üzerinden grup açmak ücretsiz ve dilediğiniz zaman kolaylıkla grup açabiliyorsunuz. İkinci önemli olan detay ise  Open Broadcaster Software veya kısa adıyla söylemek gerekirse OBS adı altında tamamen açık kaynak kodlu, ücretsiz bir şekilde  kullanabileceğiniz yazılıma ihtiyaç duyuyorsunuz. İhtiyacınız olan araçlara baktığınız da ise canlı yayın yapabilmeniz için hiçbir ödeme yada para harcamanıza gerek kalmıyor. Open Broadcaster Software yazılımı cihazlarınız da bulunmuyorsa BURADAN indirebilirsiniz.

Grup Sayfanızı Canlı Yayına Hazır Hale Getirin



Oyunlarınızı canlı yayınınızı yapabilmeniz için kendinize ait olan Facebook grup sayfanızı açıyorsunuz ve sayfanızın sağ üst köşesinde bulunan Yayınlama Araçları sekmesine tıklayın. Bu sekmeye tıkladıktan sonra açılacak olan sayfa üzerinde sol tarafta bulunan Video Kütüphanesi kısmına tıklayın:



Konu devamı için Nasıl Yapılır ?

Konu tagları canlı yayın, facebook, facebook canlı yayın, facebook oyun canlı yayını nasıl yapılır, oyun, yayını

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder