23 Ağustos 2016 Salı

Youtube'a Kendimi Şanslı Hissediyorum Sekmesi Nasıl Konulur?





İnternete bağlı olan her bilgisayarlar tarafından neredeyse tamamında kullanılan başarılı web arama motoru Google kullanıma sunulduğu günden bu yana tüm hızıyla büyümeye devam ediyor. Google ne kadar hızlı büyüse de şirketin atmış olduğu adımlardan bazılarına nedense hala mantıklı bir açıklama gelmiş değil. Bildiğiniz üzere yıllardan beri Google'ın ana sayfası üzerinde iki farklı sistemde arama yapılıyor. Birinci yöntem normal arama sekmesi olarak nitelendirilirken diğeri için henüz mantıklı bir açıklama bulamadık. Evet hepinizin tahmin ettiğiniz sekmeden bahsediyoruz kendimi şanslı hissediyorum sekmesinden. Son derece gereksiz bir sekme olan kendimi şanslı hissediyorum, Google arama motorunu yıl içerisinde milyonlarca dolar zarara sokuyor. Ama şirket büyük bir inatçılık göstererek bir şekilde vazgeçmeyerek bu özelliği bir türlü kaldırmıyor. 

Google arama motorunun bu sekmeyi kaldırmamasını fırsata dönüştüren geliştiriciler de Youtube uygulamasına da bu özelliği biz eklediler. Bu özellik Google arama motorunda pek işe yaramasa da YouTube uygulamasında son derece işe yarıyor, aradığınız bir şarkının iki kelimelik sözünü yazmanız adını hatırlamadığınız parçayı yada videoyu bulmanıza yeterli olacak. Oldukça basit olan bir Google Chrome eklentisi geliştirmiş durumdalar. Sizlere bu eklentiyi kullanarak nasıl Youtube'da kendinizi şanslı hissedebileceğinizi detaylarını anlatacağız.

İlk olarak BURADAN bağlantıya tıklıyoruz ve Google’ın resmi uygulama mağazasına giriş yapıyoruz.



Sizlere önerdiğimiz bağlantı, indirme linki olduğu için direkt olarak ekranın sağ kısımda bulunan Chrome'a Ekle sekmesine tıklayarak kurulumu başlatıyoruz. Uygulamayı indirirken sizden izin onayı isteyecek onaylayarak devam ediyorsunuz.

                                                               


Kurulum tamamlandığında sekme İngilizce olarak karşınıza çıkacak. Arama çubuğunun tam olarak yanına eklenmiş olacak.



Hemen çalışıyor mu diye test etmek istiyorsanız yapmanız gereken hakkında bir söz bildiğiniz ve gerisi hakkında bir şey hatırlamadığınız bir kelime yazın. Örnek vermek gerekirse bir şarkının sözlerinden bir iki kelime yazın ve aratın sonuca şaşıracaksınız. Kendimi şanslı hissediyorum sekmesinin çalışma mantığı tamamen buna dayalı. Bulmakta zorlandığınız veya hatırlayamadığınız her şeyin hatırladığınız bir kelimesi ile arama mantığı.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder