30 Ağustos 2016 Salı

BANYO AYDINLATMASI NASIL OLMALIDIR?


Evimizin banyoları genel olarak daha az ışık alan yerlerdir ve bu yüzden daha özenli aydınlatma yapılmasına ihtiyaç vardır. Özellikle bayanların saatlerini geçirdiği banyolar ve aynaların bulunduğu bir yerin aydınlatmasının doğru seçilmiş olası gerekir.

Genel olarak banyo aydınlatmasında tavandan sarkıtılan bir avize ya da ışık yeterli olmaktadır. Eğer banyonuz büyükse spot ışıklar ile takviye yapabilirsiniz.

Tıraş olurken, bayanlar makyajını silerken ya da yerlerin temiz olup olmadığına bakarken daha titiz olmak gerek bu yüzden beyaz ışık veren ampuller daha etkili olacaktır.

Genel aydınlatma haricinde ek olarak aydınlatmak istediğiniz bölüme banyo aplikleri kullanabilirsiniz. Genellikle banyo aplikleri ayna kenarlarında tercih edilir çünkü ayna ile işimiz olduğunda ışığın yeterli olmasını isteriz.


Bunun yanı sıra banyo dolaplarının kenarlarında da yapacağınız ek aydınlatmalar sayesinde aradığınızı daha rahat bulacaksınız.

Nerede nasıl bir aydınlatma yapılacağına karar vermeden aydınlatma ürünleri alınmamalıdır. Daha sonra banyo tipinize göre aydınlatma satın almalısınız. Örneğin modern banyolara metal gövdeli daha düz ve sade aydınlatmalar uygun olacaktır. Klasik banyolarda ise daha ışıltılı , gümüş ve altın rengi ağırlıklı, ,işçiliği bol daha ağır ve şık aydınlatma ürünleri tercih edilmelidir.

Eğer banyo tavanınız alçak ise sallantılı değil de daha ufak ve sarkık olmayan lambalar tercih edilmelidir aksi halde ıslanıp sıkıntı yaratabilir ve tavanı olduğundan daha alçak göstereb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder