9 Eylül 2016 Cuma

Android’de Fotoğraflar MicroSD Karta Nasıl Aktarılır?

Çektiğiniz fotoğraflar mobil cihazlarda en fazla yer tutan dosya çeşitlerinin başında geliyor. Genel olarak çok sayıda fotoğrafın saklandığı cihazlar üzerinde dahili hafıza gerektiği kadar büyük değilse fotoğrafların mutlaka başka bir konuma taşınması gerekebilir. Dizüstü yada masaüstü gibi kişisel bilgisayarlar bu konu hakkında akla gelen ilk çözümlerden bir tanesi. Elimizin altında halihazırda bunlardan bir tanesi yoksa microSD kartlar bu konuda diğer bir seçenek olarak karşımıza çıkmakta. Android cihazlarda mevcut fotoğraflarımızı harici bir karta nasıl aktarsınız sizlere bunun kolay yolunu anlatmaya çalışacağız.

MicroSD Karta Dosya Aktarmak

Neredeyse bütün Android cihazlar üzerinde microSD kart olsun veya olmasın fotoğraflar varsayılan konumunda dahili olan hafızaya kaydedilir. Bu konumu tam tersine çevirmek içinse fotoğraflarınızın kaydedildiği dosya yolunu mutlaka değiştirmeniz gerekir. Bu sayede siz bir fotoğrafı çektiğiniz zaman sistem otomatik olarak fotoğrafınızı microSD karta aktarılır.

Varsayılan Kayıt Noktasını Değiştirme

Android cihazlarda neredeyse hepsinde bu işlemi yapmanın yolu ilk olarak cihazınızın Ayarlar menüsüne giriş yapmak ve ardından menüden Kamera sekmesini bularak, buradan da  Depolama menüsüne gitmek. Geriye kalan tek işlem ise menüden fotoğrafların kaydedildiği depolama alanını gösteren sekmeye dokunarak extSDcard, SD Card veya SD ifadelerinden birini içeren sekmeyi işaretlemek olacak.

Fotoğraflarınız SD Karta Taşımak

Çektiğiniz fotoğrafları taşımanın en kolay yolu kullandığınız cihaza bir Dosya Yöneticisi uygulaması kurmak olacak. ES File Explorer bu uygulamalardan bir tanesi, ücretsiz olmasının yanı sıra kullanması oldukça kolay.

ES File Explorer cihazlarınıza BURADAN indirebilirsiniz.




Uygulamayı indirip kurdurduktan sonra çalıştırıyoruz ve cihazınızda dahili hafızanızı gösteren dcim klasörünün içerisinde bulunan fotoğrafları kes komutu kullanarak microSD kartın içerisinde bulunan dcim klasörünüm içene yapıştırın. Bu işlemleri yaparken dcim klasörlerini kullanmaya mutlaka dikkat edin. Fotoğraflarınız kopyalamayı tercih etmek yerine kesmeyi tercih ederseniz dahili hafızanızda yer açmış olacaksınız.

Resim 2

Bu metottu kullanarak Android cihazlarınızda dilediğiniz bir dosyayı dahili hafız üzerinden harici hafıza kartınıza kolaylıkla taşıyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder