27 Eylül 2016 Salı

Video Boyutu Kalite Kaybı Olmadan Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Video Boyutu Kalite Kaybı Olmadan Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Günümüze baktığınızda birçok farklı amaç adına video çekiliyor. Bilgisayarlarınızda oynamış olduğunuz oyunların videolarını Fraps benzeri yazılımlar kullanarak kaydedebiliyor, cep telefonlarımız aracılığı ile videolar çekebiliyor yada GoPro benzeri aksiyon kameralarını kullanarak özel anları kayıt altına alabiliyorsunuz. Fakat hazırlamış  olduğunuz bu videoları paylaşma konusuna gelince işler biraz karışıyor.

Bilgisayarınız üzerine kaydettiğiniz yada dijital kameralarınız üzerinden çektiğiniz bir videonun birkaç GB boyuta sahip olması sebebiyle bu tür  videoları internet üzerinden paylaşabilmeniz mümkün değil. Ülkemizde sunulan internet hizmetleri maalesef halen düşük hızlara sahip olması nedeniyle ve adından sıklıkla bahsettiren adil kullanım kotası problemi bu kadar yüksek boyutlu olan videoları internete yüklememize olanak  tanımıyor. İşte tam olarak bu nedenle video boyutu küçültme işlemini yapmanız gerekiyor.

Video Boyutu Küçültme İşlemi İçin Hangi Programlar Kullanılmalı ?

 



 

Video dosya boyutlarını küçültmek için ücretsiz olan bir program bulmak işin en zor kısmı diyebiliriz. Bu amaç için kullanabileceğiniz  birbirinden çok farklı video dönüştürme yada video boyutu küçültme programı bulunmakta. Fakat ücretsiz yada ihtiyaçlarınızı karşılayan bir programı seçmek istiyorsanız bu işlem için biraz araştırma yapmanız gerekmekte. Sizlere video boyutu küçültme işlemi yapabilmenizin için tamamen açık kaynak koduna sahip olan ve tamamen ücretsiz kullanabileceğiniz Handbrake programını öneriyoruz.

Konu devamı için Nasıl Yapılır ?

Konu tagları kalite kaybolmadan video küçültme, kaliteli video küçültme, video boyutu azatlma, video boyutu değiştirme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder