21 Eylül 2016 Çarşamba

Başarılı Bir Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır ?

Başarılı Bir Özgeçmiş Nasıl Hazırlanır ?

Globalleşen dünyanın en önemli yaşam unsurlarından biri olan “İş Dünyası” her geçen gün yeni standartlar ile kendini geliştirmektedir. Çağın izlerini kattığı iş dünyasında olmazsa olmaz unsuru ise İnsan Kaynakları politikalarıdır. Artık günümüzde ufaktan, büyüğüne, kobisinden, anonim şirketine kadar tüm firmalar CV, yani özgeçmiş olmadan işi alım yapmamaktadır. Özellikle büyük firmalarda oluşan boş kadrolar için, insanlar bu kadrolara özgeçmişler ile başvuru yapmakta, ve yüzlerce kişi arasından yine bu özgeçmişlerde bulunan unsurlar ile seçim yapılmaktadır.



Yapacağınız başvurularda özgeçmişinizi önem vererek hazırlamak, işe alım sürecinize katkı sağlayacaktır. Sizi mülakata veya görüşmeye çağıracak insan kaynakları sorumlusunun sizin hakkınızda aklına gelebilecek tüm soruları, özgeçmiş vasıtasıyla cevap bulması önemlidir.  Özgeçmiş oluştururken temel prensib “Neden beni seçmeli” sorusuna cevap arayarak özgeçmişin oluşturulması gerekmektedir.

Düz ve metinsel bir özgeçmişten ziyade, iş verene lazım olacak tüm bilgilerin net olarak yer aldığı ve göz yormayan özgeçmişler, her zaman daha avantajlı bir yere sahip olacaktır.

Özgeçmişin, başvurduğunuz firmada sizin hakkınızdaki ilk izlenim olduğunu hiçbir zaman unutmamanız gerekmektedir.



Konu devamı için Nasıl Yapılır ?

Konu tagları başarılı cv nasıl hazırlanır, cv nasıl yazılır, özgeçmiş nasıl hazırlanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder