30 Eylül 2016 Cuma

Google Play’de Çocuk Kilidi Nasıl Yapılır ?

Google Play’de Çocuk Kilidi Nasıl Yapılır ?

Teknolojinin her alanında olduğu gibi Android markette’de binlerce uygulama ve yazılım arasında elbetteki sakıncalı ve ufak çocukların erişmemesi gereken uygulama ve paket programlar mevcut. Bu uygulamalar her ne kadar yetişkin yaştaki kullanıcı kitlesine hitap etse de, meraklı genç bireyler bu uygulamalara erişip, olumsuz içerik oluşmasına neden olabilmekte.

İşte bu tip durumların yaşanmaması için Google Play markette çocukların erişmesini engelleyecek çeşitli ayarlar yapılabilmekte. Bu ayarları yapabilmeniz için Google Play markette birkaç düzenleme yapmanız ve kilidi aktif duruma getirmeniz gerekiyor.

Neden Çocuk Güvenliği Filtresi Oluşturulur ?

Android işletim sistemini kullanan milyonlarca kullanıcı için Google Play markette yüz binlerce uygulama, program, e-book vb. materyaller bulunmaktadır. Bu uygulamalar genelde erişkin bireylere hitaben hazırlanmış olduğu için, cinsel içerikli, şiddet ve korku eğilimli ya da yasa dışı hal hareket ve tutumlara yöneltebilecek uygulamalar Android markette yerini almaktadır. Her ne kadar Google tarafından tüm uygulamalar kontrol edilip, belirli bir yaş kriterine göre sınıflandırılsa da, yaş kilidi yapmayan kullanıcılar tüm içeriği görebilmektedir.

Konu devamı için Nasıl Yapılır ?

Konu tagları çocuk güvenliği, çocuk kilidi, google play çocuk kilidi, google play market

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder