23 Eylül 2016 Cuma

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Nedir, İSG Uzmanı Nasıl Olunur ?

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Nedir, İSG Uzmanı Nasıl Olunur ?

İş sağlığı ve güvenliği yani kısaca İSG uzmanlığı, iş sektöründe son yılların en kilit departmanlarından biri görevini üstlenmektedir. İş sağlığı  ve güvenliği uzmanları kısaca, çalışılan işyerlerinde önce çalışanın can güvenliğini, sonra firmanın mal güvenliğini korumakla ve olası kazaları daha önceden önleyecek tedbirleri uygulamaya geçirmekle görevli personellerdir.

Bir firma tehlike sınıfına göre, tehlike statüsü arttıkça işletme içerisinde mutlaka İş sağlığı ve güvenliği uzmanı istihdam etmek zorunda ya da İş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan “Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi” adı altında, bu hizmeti size daha ulaşılabilir bir seviyede sunan işletmelerden İSG Hizmeti almak zorundadır.

Bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı özet bir çalışma şekli ile, çalışan personelin, firma statüsü ve tehlike sınıfına göre şekillenen bazı kuralları uygulatmak ve bu kuralların devamlılığını sağlamakla yükümlüdür. Örneğin çok tehlikeli sınıf olarak isimlendirilen statüdeki bir fabrikadaki İSG uzmanı, personelin “Kişisel koruyucu donanım” yani baret, eldiven, çelik burunlu ayakkabı, gözlük, toz maskesi gibi ana sağlık ve kaza korunma ekipmanlarının kullanılıp, kullanılmadığına. Personelin çalışma şekli ve düzeninden, firma içi ulaşım araçlarının güvenlik prosedürlerine varana dek bir çok konuda çalışma yapmakla zorunludurlar.

Konu devamı için Nasıl Yapılır ?

Konu tagları iş sağlığı ve güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı nasıl olunur, isg, nasıl isg uzmanı olunur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder