17 Eylül 2016 Cumartesi

PC Oyunları Apple Cihazlarda Nasıl Oynanır?



Sony’nin kullanıcılarına sunduğu Remote Play uygulamasıyla PlayStation üzerinde oynadığınız oyunları Android cihazlarınıza yansıtmanız, Xbox One konsolunuz üzerinde oynadığınız oyunları Xbox uygulaması sayesinde bilgisayarınıza yansıtmanız başka bir anlatımla oynamanız son derece kolay ve mümkün. Peki PC, üzerinde oynadığınız oyunlarınızı iOS cihazlarınız üzerinde oynamayı hiç düşündünüz mü? App Store üzerinden yayınlanan Moonlight Game Streaming uygulaması kullanarak bu işlemi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. 

App Store üzerinde bir çok kategori altında milyonlarca ücretsiz ve ücretli uygulama bulunmakta. Boyutlarına bakıldığında GB’lara varan AAA sınıfında olan oyunlar mobil üzerinde göz kamaştırıcı olsalar ve yapımcıları tarafından yapılan açıklamalarda konsol kalitesinde oldukları özellikle altı çizilse de PC üzerinde bulunan oyunların kalitesinde olmadıklarından ve aslına bakıldığında hiçbir zaman olmayacaklarından PC başına geçiyor ve çok daha kaliteli görseller sunan oyunlar üzerinde zaman geçiriyoruz. Bunun yanı sıra PC oyunları PC üzerinde yada genel olarak televizyona yansıtılarak oynanır, fakat oyun oynamaya karar verdiğiniz vakitte ev halkının durumu buna olanak sağlamıyor ve pc başında ev halkından biri tamamen işkal durumunda ise ki bunlar oldukça sık yaşanan durumlar. Böyle bir durumda oynadığınız oyunu yarıda kesmek yerine PC üzerinde bulunan oyunu iPhone yada iPad’iniz üzerine yansıtarak evde istediğiniz herhangi bir yerden oyununuzu oynamaya kolaylıkla devam edebilirsiniz. Bunu yapmanız için tek gerekli olan Moonlight Game Streaming uygulamasını kullanmanız olacak.

Açık kaynak kodlu olan bir uygulama olan Moonlight esasına baktığınız da Sony Remote Play yada Xbox One Game Streaming mantığı ile aynı çalışıyor. Bulunduğunuz alandaki internet bağlantınızı kullanarak cihazlarınızın arasında oyun akışını kolayca sağlayabiliyorsunuz. Ücretsiz olarak cihazlarınıza indirip kullanabileceğiniz Moonlight sayesinde PC üzerinde yüklediğiniz bütün oyunları iOS cihazlarınız üzerinde kolayca oynamanız mümkün. PC ile mobil cihaz arasında akışın doğru olarak sağlanması için bulunduğunuz alanda güçlü bir internet bağlantınızın olması yeterli olacağını belirtelim. Şimdi uygulamanın kullanımının detaylarına geçelim.
İlk olarak İOS cihazlarınızda Moonlight Game Streaming uygulaması bulunmuyor ise BURADAN indirebilirsiniz.



PC’niz üzerindeki oyunları iPhone yada iPad’iniz üzerine yansıtıp oynamanız için öncelik olarak PC’nize NVIDIA GeForce Experience yazılımını açmış olmanız ve oyunları taramayı çalıştırmış olmanız gerekli.

-İkinci aşamaya geldiğiniz de eşleştirme işlemini yapıyorsunuz. Kullanacağınız uygulamanın ara yüzü son derece basit olduğundan dolayı bu adımı tamamlama sırasında zorlanacağınızı düşünmüyoruz.



-Cihazlar arası eşleştirme adımını tamamlanmasından sonra PC listesinden oynayacağınız oyunu seçerek mobil cihazınız üzerinde PC oyunlarını oynamanın keyfini sürmeye başlayabilirsiniz.



-Eski model iPhone yada iPad cihaz kullanıyorsanız veya internet bağlantınız düşük ise uygulama içerisinde bulunan ayarlar menüsüne giderek kare hızı, bit hızı, çözünürlük değerleriyle ayarlama yaparak performansı dengeleme imkanınız bulunuyor.


NOT : BURADAN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder