3 Eylül 2016 Cumartesi

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi Web Kamerası Sorunu Nasıl Düzeltilir?



Microsoft, Windows 10 işletim sistemini kullanıcılarına tanımlarken Şimdiye kadarki en iyi Windows olarak gösterse de yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor diyebiliriz. Yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılara gelen, Windows 10 işletim sisteminin ilk büyük güncellemesi diğer bir değişle Yıldönümü Güncellemesi yanında birtakım sorunları da getirdi. Bu sorunlardan Web kameranın çalışmaması önemli derecedeki olanlardan sadece biri. 

Yine Gelen Bir Güncelleme Yine Bir Sorun:

Windows 10 işletim sistemi yayınlandığı ilk günden bu yana kadar sorunları bitmek tükenmek bilmiyor. En iyi Windows olarak sunulan bir işletim sisteminde, ne yazık ki mavi ekranla karşılaşmak bir yana kalsın kotaların hızlıca tükenmesine sebep olan daha da kötüsü aslında sistemin düzgün çalışmamasına direk neden olan güncellemeler yayınlanıyor. Evet, aslında bakıldığında güncellemelerin karşılaştığımız sorunların tamamını gidermeye yönelik olması gerekirken biz bu aralar tam tersi bir durum yaşamaya devam ediyoruz diyebiliriz. Kullanıcıların yaşadığı sorunların tamamını çözmeye yönelik olarak getirilen kapsamlı güncelleme Yıldönümü Güncellemesi diğer bir adıyla Anniversary Update de neredeyse saç baş yolduran onlarca sorunla beraber geldi. Güncelleme sonrasında yaşanan web kameranın donması, Microsoft’un ne yazık ki çözümünü sunmadığı sorunlardan biri.


Güncellemeden Dolayı Tüm Web Kameralar Etkileniyor:

İsterseniz USB bağlantılı kullanın, isterseniz ağ bağlantılı web kamera kullanın, Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi yapıldıktan sonra web kameranızı kullanmak istediğiniz de kameranın donması sorunuyla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz. Bu noktada altını çizerek belirtelim Microsoft’un sunduğu bir çözüm yolu – hala - olmadığından çözüm üretmek sanırım bize kalıyor. 

Geçici Olan Çözüm:

1-Ayarlardan Kayıt Defteri Düzenleyicisini açıyoruz. Kısa bir yol olarak Başlat simgesine tıklayıp, regedit komutunu yazarak ulaşabilirsiniz

2-Kayıt Defteri Düzenleyicisini açtıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE klasörü \SOFTWARE klasörü \Microsoft klasörü \Windows Media Foundation klasörü \Platform klasörü yolunu izliyoruz.

3-Platform klasörüne üzerine sağ tıklayıp Yeni – ardından DWORD diyoruz ve ismini EnableFrameServerMode olarak yazıyoruz.

4-Yeni değer üzerine sağ tıklayıp Değiştir sekmesini seçiyoruz.

5-Değer Verisi girilecek alana  0 giriyoruz.

HKEY_LOCAL_MACHINE klasörü \SOFTWARE klasörü \Microsoft klasörü \Windows Media Foundation klasörü \Platform klasörü yolunu izliyoruz.


6- Bu aşamada 3 ve 5. adımları yeniden tekrarlıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder