29 Eylül 2016 Perşembe

Sistem Dosyası Bozulan Android Cihazlar Nasıl Kurtarılır ?

Sistem Dosyası Bozulan Android Cihazlar Nasıl Kurtarılır ?

Android işletim sistemli cihazlarda sıklıkla kullanılan root işlemi bazı durumlarda yapılan ufak hatalarla cihazın çökmesine neden olabiliyor. Bu işlemler sırasında yaşanan sorunlar yapılan hataya göre farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle öncelik olarak hatanın nereden kaynaklandığına odaklanmak olmalıdır.

Android işletim sistemine sahip telefonunuza, ROM yüklerken yada sistem dosyaları üzerinden işlem yaparken bir şeyler yolunda gitmeyebilir ve bu durumda artık telefonunuzu açamıyor olabilirsiniz. Bir başka anlatımla telefonunuz tuğlaya dönüşmüş olabilir, fakat panik yapmanıza gerek yok, yaşanan duruma göre değişiklik gösterse de, telefonunuzu kurtarma olasılığınız oldukça yüksek.



Soft brick :

Cihazınız Android açılış ekranı üzerinde sıkışıyorsa yada direkt olarak recovery ekranı karşınıza çıkıyorsa, kullandığınız cihazınızın soft brick olduğu söyleyebiliriz. Cihazınızı açtığınızda herhangi bir hareket varsa, onu onarmanız çok daha kolay olacaktır.

Hard brick :

Cihazınızın güç düğmesine bastığınız zaman hiçbir şey olmuyorsa, yazılımsal çözümlere başvurarak cihazınızı onarmanız genel olarak mümkün olmayacaktır. Cihazınız üzerine uyumsuz ROM yada kernel yükleme sırasında hard brick'e dönüşebilir fakat bu oldukça nadir rastlanan durumlardandır.

Cihazınız üzerinde yaşadığınız sıkıntılar soft brick tanımlamasına uyuyorsa, genel olarak aşağıda sıraladığımız yöntemlerden biriyle cihazınızı kurtarabilirsiniz :

-Verileriniz tamamen temizleyip bir Custom ROM'u yeniden yükleyerek.

-Xposed mod'larını recovery üzerinden kapatarak.

-Nandroid yedeğinize geri dönüş yaparak.

-Cihazınızın fabrika imajını flash yaparak.

Bu işlem için İhtiyacınız Olanlar :

İşlem için gerekli olan araçların neredeyse hepsine muhtemelen halihazırda sahip olmalısınız, çünkü ROM yüklemek için gerek duyduğunuz araçlar size genel olarak yetecektir. Bu işlemde en önemlisi, cihazınızı root'larken yüklemiş olduğunuz custom recovery. Bu işlemde Custom recovery'yi yeni baştan yüklemeniz gerektiği zaman TMRP tercih etmelisiniz oldukça kapsamlı recovery aracı olan TWRP, günümüzde popüler cihazların nerdeyse tamamını destekliyor.



Konu devamı için Nasıl Yapılır ?

Konu tagları android, android kurtarma, bozulan Android Cihazlar Nasıl Kurtarılır, bozulan telefonu kurtarma, recovery, telefon kurtarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder